De Omgeving

Bergen aan Zee is een klein dorp met circa 400 inwoners op 40 km. van Amsterdam en 10 km. van de Kaasstad Alkmaar.

Midden in het Noord Hollands Duinreservaat is het, omgeven door bossen, duin en strand een ideaal uitgangspunt voor fiets en wandeltochten. Bergen aan Zee ligt gelegen aan de Brede Duinen route en diverse LF routes.

Indien gewenst kunnen huurfietsen gereserveerd worden, prijzen op aanvraag.

Het brede zandstrand van Bergen aan Zee nodigt uit tot allerlei watersporten. Bijvoorbeeld skimboarden, kitesurfen of golfsurfen. Het surfen vergt enige oefening en goed materiaal. Bergen aan Zee is onder surfers erg geliefd. Onder professionele begeleiding van Surfschool Bergen aan Zee kunt u kennismaken met deze vormen van watersport.

Bezienswaardigheden zijn onder anderen het Zeeaquarium waar een compleet potvis skelet is tentoongesteld en men roggen kan aaien. Verder is in Bergen aan Zee het Parnassiapark, een mooi groen park verscholen in een duinpan met diverse speelvoorzieningen voor kinderen, twee waterpartijen en een kleine kinderboerderij met o.a. geiten en schapen.

De bollenvelden bij Egmond en het oude centrum van Alkmaar met de beroemde Kaasmarkt zijn ook zeker de moeite waard. Als u geïnteresseerd bent in kaas en hoe kaas gemaakt wordt kunt u terecht bij Kaasboerderij “De Franschman” op 2½ km. afstand van Bergen aan Zee.

bergen-aan-zee-vanuit-de-lucht
zonondergang-bergen-aan-zee-2

Start typing and press Enter to search